Хасково

Разясняват с брошури данъка за нова кола от ЕС

ImageЗа нова кола, купена  в страна от Европейския съюз, се дължи ДДС в България, а не в държавата, от която се прави покупката. Това разяснява брошура, която Националната агенция за приходите скоро ще разпространи в страната със съдействието на „Пътна полиция”. В Хасково на първо време ще бъдат тиражирани 150 брошури. Те са предназначени за лица, които смятат да си внесат нова кола от държава-членка на ЕС. 

Според европейското и нашето законодателство, когато български фирми и граждани купуват нов автомобил в страна от ЕС, те дължат и внасят ДДС в България, а не в страната, от която купуват колата. Това  се отнася и за лицата, които не подлежат на регистрация по Закона за ДДС по общия ред. Такива са физическите лица, държавните органи и органите на местното самоуправление, болниците , училищата.  Всички те декларират пред НАП покупката на ново превозно средство от друга държава-членка на Европейския съюз. Срокът за подаване на декларацията е до 14-то число на месеца, следващ месеца, в който данъкът е станал изискуем. До същата дата трябва да се внесе и данъкът за автомобила – уточниха от местния офис на приходната агенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ha ha ha
ha ha ha
27.08.2010 23:36 23:36

ДОБЪР ВЕЧЕР!…….МНОГО КЪСНО СЕ СЪБУДИХТЕ. ТА ТОВА ОТДАВНА СИ Е ТАКА!

Back to top button