Хасково

Официално: Над 11 000 без работа в областта

Соня СтайковаЛек спад на броя на безработните през юли отчитат от Дирекция „Регионална служба по заетостта“. През миналия месец регистрираните безработни в бюрата по труда в областта са 11 256, докато през юни те са били с 39 повече, съобщи Соня Стайкова– началник отдел „Услуги по заетостта“. Спрямо юли миналата година обаче безработицата се е увеличила – сега тя е 9%, а тогава е била 8,12%, уточни тя. Най-високо е равнището на безработицата в община Маджарово, а най-ниско – в община Минерални бани.

В програми за заетост и обучение от началото на годината са включени около 700 безработни, като най-много от тях са намерили работа по програмите „От социални помощи към осигуряване на заетост“ и „Асистенти на хора с увреждания“.
573-ма безработни са учили чужд език или компютърна грамотност по проект „Шанс за реализация на младежите в България“, съобщи още Соня Стайкова.

5-ма са обучените за детегледачи през юли, отчитат от Регионалната служба по заетостта.
6-ма безработни от общо 23-ма, завършили квалификационно обучение през миналия месец са започнали работа, допълни Стайкова. По думите й в момента стартира програма „Развитие“, по която на преминалите обучение безработни ще бъде осигурена от 9 до 12 месеца заетост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button