Хасково

Хасковски младежи изучават циганските сватби в Одрин

Доброволци от сдружение НадеждаШестима доброволци от сдружение „Надежда“ заминаха на 8-дневен обучителен семинар в Турция, посветен на проблемите на ромите. Част от младежката среща ще бъде посещение на ромския квартал в Одрин. В програмата на семинара са включени още изучаване на традициите при циганските сватби и откупуването на булката, както и запознаване с историята на тяхното общество.

Освен  България и Турция в проекта си партнират представители на неправителствени организации от Гърция, Италия, Латвия, Полша и Румъния. Младежите ще бъдат включени и в 3 уъркшопа- музикален, театрален и по други изкуства.

„Веднага след завръщането си от Турция  доброволците ще подновят дейностите с учениците от ОУ“ Св. св. Кирил и Методий„, съобщи председателката на сдружение „Надежда“ Красимира Дамянова.

Haskovo.info припомня, че младежката организация спечели проект, чрез които доброволците ще социализират деца до 10 години – такива, които живеят в домове и в нормална семейна среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.08.2010 13:14 13:14

СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ЦИГАНИЗАЦИЯ И ТУРЦИЗАЦИЯ!НЕКА ИЗУЧАВАТ НЕЩО СТОИНОСТНО А НЕ ЦИГАНИИ.

Mitko petrov
Mitko petrov
29.08.2010 17:36 17:36

edno golqmo bravo na Krasi Damqnovaa… 🙂 i neka da realizira o6te hilqdi takiva obektiii….

Back to top button