Хасково

Областният: По-целесъобразно е общината да получи само единия имот

Румен Данев „Становището ми за предоставяне на община Хасково на трите военни имота с обща площ около 17,5 дка е положително, но като финансист смятам, че е по-целесъобразно да се предостави само единият с площ от 5 дка“, заяви днес областният управител на Хасково Румен Данев.

Той коментира обвиненията на кмета Георги Иванов, че за предоставянето на трите искани военни имота на общината положително становище са дали Военното министерство и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а само областният управител е дал друго мнение. Тъй като община Хасково иска тези имоти срещу опрощаване на дълг на Военното министерство от местни данъци и такси в рамер на 569 000лв. областният управител обясни, че данъчната оценка на 5-декаровия имот, който е в района на бившия КЕЧ, възлиза на 739 000лв. Поради тази причина според Румен Данев само този имот е достатъчен, за да се покрие дълга на държавата към община Хасково. На всичките три имота с площ над 17 дка данъчната оценка според областния управител е над 2 млн. лв. „Тези два милиона за колко години напред покриват задълженията?“, попита реторично Данев. Според него, ако има инвеститори с интерес към имотите, те могат да се обърнат директно към собственика им, т.е. Министерството на отбраната. Така според Данев парите ще влязат в държавния бюджет. „Не е задължително, когато имотите са в община Хасково, парите да се дадат на нея“,каза още Румен Данев. В момента върви преписка, предстои окончателното решение във връзка с искането за предоставяне на военните имоти да бъде взето от Министерски съвет, поясни Данев.

Haskovo.info припомня, че на петъчното заседание на Общински съвет- Хасково кметът Георги Иванов заяви, че община Хасково няма нужда само от единия имот, а иска и трите, за да може да привлече инвеститори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mitko
mitko
30.08.2010 18:48 18:48

Bravo Rumene…. kmeta 6te si utre ot qd sega 4e nqma da moje da otkradne i tezi imotii….. bravoo samo taka…

иож
иож
30.08.2010 19:12 19:12

Така трябва да се управлява община Хасково от умни и мислещи хора като г-н Данев

вещо лице
вещо лице
31.08.2010 7:57 7:57

Алчността на кмета е пословична.Стига вече!!!

калин
калин
31.08.2010 8:08 8:08

Браво Данев!Само така постъпи мъжки!Не позволявайте на тоя узунджовец да краде повече-ако може преждевременно-преди изборите го изритайте от тая община докато не е успял да охака всичко
Шантажи ще разиграва сега щял бил да спре забавачките щото разчитал на пари от продажбата баш на тия имоти….тц тц тц
Просто Данев е мъж и не му остави имотчета та да глътне още едни милиони

хп
хп
31.08.2010 8:21 8:21

Такива хора трябва на община Хасково ката г-н Данев

АЗ
АЗ
15.09.2010 17:10 17:10

Областния да даде отчет с колко хора си намали състава за икономии, най-вече откъм секретарки и други областни фльорци.

Back to top button