Хасково

Показват културно- историческите обекти на региона в библиотеката

Църквата в с. Узунджово

Църквата в с. Узунджово

Изложба „Културно- исторически обекти в Хасково и региона“ ще бъде открита в 12 часа на 7-ми септември във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, съобщи за Haskovo.info директорът Тонка Койчева. Проявата е част от програмата от празничния календар на Хасково по случай деня на градя 8-ми септември.

Изложбата е съвместна с Туристически информационен център. Ще бъдат показани текстови и снимкови материали и ксерокопия на периодични издания, свързани с Александровската гробница, вила Армира, Перперикон и Татул, църквата в с. Узунджово, Извора на нимфите и Афродита, гробницата край Мезек, възрожденските къщи в Хасково. От Туристическия информационен център са подготвили постери и дипляни за културно-историческите обекти.

За изложбата е издадена и книжка с библиография за туристическите обекти в региона, съобщи още Тонка Койчева. По време на откриването на изложбата ще бъде показан и филм за тях, направен от Туристическия информационен център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button