Хасково

26 фотографии на тема „Вода“ в зала „Лицо“

Тенчо Атанасов, Славян Костов, Зорница Арнаудова и Янко НайденовИзложба с 26 фотографии на тема „Вода“ откриха шестима хасковски фотографи в зала „Лицо“. Изложбата на дружеството на хасковските фотографи се организира традиционно всяка година около празника на Хасково 8-ми септември.

С темата на тазгодишната си изложба Славян Костов, Златко Латев, Димитър Атанасов, Тенчо Атанасов, Янко Найденов и дебютантката Зорница Арнаудова се стремят да придадат и социална нотка на изкуството си. „Изчерпването на водните ресурси е проблем в глобален аспект. Тук обаче показваме красотата на водата“, сподели пред Haskovo.info фотографът Славян Костов. В изложбата водата е показана през четирите годишни времена.

Мъжкото хоро на Златко ЛатевСамо около 30% от творбите са подготвени специално за изложбата, идеята за която е възникнала още през зимата. Останалите фотографии са правени по-рано, разказаха авторите им.

В творбите в зала „Лицо“ водата е представена чрез различни погледи на море и реки. Фотографът Златко Латев пък показва уникалното за България „мъжко хоро“ от Калофер, което се играе в реката всяка година на Богоявление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button