Хасково

Преброяването на стопанствата в областта започна след фалстарт

ЖътваПреброяването на земеделските стопанства в област Хасково е започнало, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Министерството на земеделието. То трябваше да стартира на 1 септември в цялата страна, но Областна дирекция „Земеделие“ остана без анкетни карти. Заради това преброяването на земеделските стопанства в Хасковска област започна няколко дни по-късно.

Анкетирането се извършва по предварително изготвените и предоставени на анкетьорите списъци и графици. Общият брой на анкетьорите в областта е 123, а за тях отговарят 13 контрольори. По предварителни данни в Хасковска област трябва да бъдат посетени над 36 000 стопанства. Анкетьорите ще установят на място колко от тях отговарят на критериите за земеделско стопанство и колко са прекратили дейността си.

Целта на преброяването е да се събере статистическа информация, като на база на обобщените данни от нея, ще се изготви позицията на България за Общата селскостопанска политика за новия програмен период от 2014 до 2020 година.

Преброяването е първото, което е напълно съвместимо с европейските критерии и показатели и е част от задължителната актуализация на данните, провеждани от Евростат на всеки 10 години. Последната кампания за преброяване на земеделските стопанства у нас бе през 2003 г., преди България да стане пълноправен член на Европейския съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hasan
hasan
08.09.2010 20:48 20:48

v sirakovo se otrepa da krade to kmet.nqmali pravosadie v tva haskovo.slepiliste.vijte razgledai te.

Back to top button