Хасково

Над 2 800 000 лева просрочени задължения събра НАП в областта

ПариНад 2 800 000 лева просрочени данъци и осигуровки събраха публичните изпълнители на НАП в област Хасково за първото полугодие на годината, съобщават от местния офис на приходната агенция. По-голямата част от сумата – над 1 673 000 лева е в резултат на изпратените тази година близо 700 покани за доброволно издължаване. Останалите средства са внесени в бюджета след използване на различни законови мерки за принудително събиране като запор на банкови сметки и работни заплати, и обезпечаване на движимо и недвижимо имущество.

Междувременно Националната агенция за приходите напомни по телефона на 1 700 души от страната за неплатени глоби към различни институции. В списъка са стари задължения към КАТ, ДАИ, РИОКОЗ, Инспекцията по труда и Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“, които налагат санкции. Само за първите 2 дни от кампанията, трима жители на областта, всеки от които с неплатени глоби малко над 1 000 лева, позвъниха на публичните изпълнители в Хасково, за да уредят задълженията си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button