Хасково

Петата врата между България и Гърция работи от днес

ГКПП Ивайловград - КиприносОткриването на граничния пункт „Ивайловград – Кипринос“ ще затвърди добрите междусъседски отношения и ще превърне Гърция в основен инвеститор, заяви днес президентът Георги Първанов. Заедно с колегата си Каролос Папуляс те откриха петата връзка между двете страни, което отбелязаха 130-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Гърция. Папуляс обясни, че основната цел на страната му е подобряването на инфраструктурата и могането на местния бизнес.

На церемонията присъстваха още министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Росен Плевнелиев, областни управители, депутати, представители на духовенството и местната власт. Водосвет отслужиха пловдивския митрополит Николай и гръцкия му колега. 

Граничният пункт Ивайловград – Кипринос е с дълга предистория. Чрез отварянето му местните хора ще могат спокойно да пътуват и работят в съседната страна. Така ще се подобри животът в граничния район, тъй като той е доста отдалечен от вътрешността на страната.

Вижте видео репортаж от откриването на пункта

Двамата президенти Официалните гости
Тържествения водосвет Ивайловградчани

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button