Регион

Димитровград с нов апарат за по-прецизни кардиологични изследвания

д-р Атанас Михов показа новата апаратура

д-р Атанас Михов показа новата апаратура

С Трансезофагиален трансдюсер за високо специализирани кардиологични изследвания се сдоби димитровградската многопрофилна болница „Св. Екатерина“. „Апаратурата е въведена в областта на кардиологията от няколко години и отговаря на най-новите медицински стандарти„, каза управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков.

Апаратът ще позволи на кардиолозите да правят по-обстойни изследванията. „Чрез него можем да оглеждаме области от сърцето и аортата, които не се виждат при обикновената ехография и ще правим по-прецизна диагностика“, допълни началникът на Вътрешно отделение д-р Атанас Михов.

д-р Здравко Наков

д-р Здравко Наков

По думите му апаратът е много ценен и позволява надграждане. Засега с Трансезофагиалния трансдюсер може да работи само д-р Михов, тъй като е преминал специално обучение. В димитровградската болница в момента работят двама кардиолози.

Стойността на новата апаратура е 30 000 лева и е закупена от община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button