Хасково

Все повече работници в Хасково се жалват, че не им плащат

Кирилка Кирилова

Кирилка Кирилова

През последните месеци се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на сигналите, които постъпват в Инспекцията по труда, съобщи днес главният инспектор Кирилка Кирилова. През последния месец инспекторите са направили 67 проверки. 14 от тях са били по сигнали на недоволни служители. 

Жалват се основно за възнагражденията. Не им се плаща нощен и извънреден труд, както и работата им по празниците„, уточни Кирилова. По думите й най-много нарушения правят собствениците на магазини, заведенията и шивашки фирми

През август са констатирани 198 нарушения. 138 от тях са за неспазване на Закона за здравословни и безопасни условия на труд. Съставените актове са 21. Служителите в Инспекцията по труда са дали разрешително за работа на 4 непълнолетни лица и са констатирали един случай, в който лице под 18 години работи незаконно. „Тук нарушителите са собствениците на заведения“, коментира Кирилка Кирилова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.09.2010 12:33 12:33

Това са тия дето се знаят нали?
И дето се жалват само нали?
Ами тези дето не се жалват?
Има фирми които казват ще те пробваме за ден, два до седмица за което няма да получиш заплата.
Вие не ги ли знаете кои са?
Ако не ги знаете да ви ги кажа а?

Анонимен
Анонимен
23.09.2010 16:41 16:41

Едното е ЗММ-АД, кажи другите.

Петър Хистов
Петър Хистов
23.09.2010 17:31 17:31

А тази корумпираната Г-жа Кирилова няма ,защо да я показвате дори и на снимка, ако тя си преброи греховете ще и сигнат и за пра -пра внучетата:)направо е жалко ,че съществуват такива хора на света , дори и да пишите жалба с доброто желание да Ви се “услужи“ не се надявайте ,защото госпожата първо си е взела каквото трябва от работодателя Ви и после би Ви помолила да се откажите от намеренията си:)

Татяна Петкова
Татяна Петкова
23.09.2010 17:36 17:36

Да и аз съм на същото мнение :)госпожата Кирилова ,честичко се моли на бившите работници на Г-н Желязко Марков -Управител на местен СОТ , да се разберат “взаимно“ и така жалба след жалба,Кирилова се “ моли“ по телефона , но не се знае точно за какво:)) и случаите приключват.

gospodin
gospodin
23.09.2010 21:16 21:16

все във всички случаи е виновен работодателят.един път не видях да е виновен работникът.това ,че той е пил цяла нощ.и не дошъл на работа и спира производственния цикъл.и после като не му платят за това че не е дошъл на работа има за тях инспекция по труда.АМИ РАБОТОДАТЕЛЯ НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕ. на арменския поп ли ?.преди време имаше самоотлъчки .а сега има неустойки .така че ,повечето търсят заплата а не РАБОТА.-КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕТРЯБВА ДА ЯДЕ.

работник
работник
23.09.2010 22:03 22:03

А как си представяте факта,че за години работа във една фирма не ти се полага отпуск,как си представяте ,че в сущата тази фирма се работи 60 часа седмично и се получава минимална заплата,ако шефа случайно забрави да те глоби?работи се по 11 часа и на официалните празници,без допълнително заплашане.Е питам, аз и тук ли работника е виновен?Не тук държажата ни е виновна ,ако въобще я има.

работник
работник
23.09.2010 22:09 22:09

Ако работника е пил нека го уволнят ако щат,ама като ти е болно детето и вземеш болничен ,да те уволнят-това какво е?да си зарежем децата,щото на шефа му се свиди една заплата за 1 резерва,ами хора сме в краина сметка ,а не високо технологични машини с 50 години гаранция.

Back to top button