Хасково

Леща и кюфтета за социално слаби хасковлии

ТрапезариятаОбществена трапезария в стола на СОУ „Паисий Хилендарски“ отвори врати днес. В продължение на 3 месеца 99 социално слаби хора от Хасково ще получават топъл обяд. Менюто днес включваше леща, кюфтета с бял сос и 2 филии хляб. 

Само за половин час през обществената трапезария бяха минали 21 души. Сред тях бе и 80-годишната Гроздана Кирева. Тя е със 136 лева пенсия и гледа болен племенник.

Възрастната жена разказа, че никога досега не е получавала помощи. Тя страда от астма, има проблеми с черния дроб и сърцето, мъчи я и дископатия. 51-годишният й племенник страда от шизофрения.

Гроздана Кирева

Гроздана Кирева

Обществената трапезария ще дава топъл обяд на нуждаещи се от 3 до 90 години. Ако някой от одобрените повече от седмица не се възползва от услугата неговото място ще бъде заето от чакащите в списъка.

Обществени трапезарии отварят врати от днес и в Димитровград, Ивайловград и село Добрич.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button