Хасково

Ловците инструктирани, от утре гонят дивите свине

Ловци1 490 са членовете на хасковското сдружение на ловците, разпределени в общо 35 дружинки, информира специалистът „Ловно стопанство“ Милко Андонов. От утре те ще излязат на лов за дива свиня, хищници и местен дребен дивеч. Всяка дружинка традиционно ще открие тържествено сезона с хапване и пийване.

Хасковското сдружение обхваща общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. Преди старта на сезона на семинар всички ловци са инструктирани с цел предотвратяване на евентуални инциденти по време на лов. Миналата година има 8 такива случая в страната, за щастие при нас няма, но правилата трябва да се припомнят и да се спазват, каза Милко Андонов.

С най-големи успехи през миналия ловен сезон са дружинките в с. Сърница, Тънково и Караманци, където са отстреляни диви свине, уточни Андонов. Краят на сезона е на 28-ми февруари, но за някои видове дивеч отстрелването приключва по-рано. Ловът на хищници например е разрешен до края на декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ворошиловски стрелец
ворошиловски стрелец
01.10.2010 15:56 15:56

инструктирали ги вятър работа, милко пак си приказва по хавата,и куцо и сакато вече е ловец,ходят и избиват животинките,много ще се радвам ако ,,,,,,,,,,,

Back to top button