Хасково

Дружеството на хасковските художници с покана за изложба в Севлиево

Симеон Тодев и Владо ЗапряновДружеството на хасковските художници е получило покана за изложба от художествената галерия в Севлиево „Асен и Илия Пейкови“, съобщи по повод днешния празник на художниците председателят на дружеството Симеон Тодев

Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец. Изложбата в Севлиево се планира към 4-ти декември. 

20 са в момента членовете на Дружеството на хасковските художници. Сред най-новите са живописците Кирил Тенев и Божидар Петров, съобщи още Тодев. Към края на следващия месец се очаква да се проведе общо събрание на членовете на дружеството. Тогава ще бъдат разгледани кандидатурите на още трима млади творци. 

В хасковската галерия „Форум“ пък ще е коледната изложба на Дружеството на художниците, съобщи директорът й Владо Запрянов. Преди това през ноември там ще бъде открита юбилейна изложба на Дима Петрова, която също е член на Дружеството. Поводът е 60- годишнината на авторката.

В Градска художествена галерия „Атанас Шаренков“ предстои изложба с творби от знакови авангардни автори от фонда на Софийската художествена галерия, съобщи още в аванс Владо Запрянов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button