Хасково

Близо 500 хасковлии са се преброили по интернет

Наско Нанев

Наско Нанев

495 хасковлии са се преброили онлайн по време на проброно преброяване в страната от 1 до 14 септември, съобщи директорът на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев по повод Световния ден на статистиката, който се отбелязва за първи път днес. 

236 от лицата са мъже, а останалите 259 – жени. Приблизително 45% от преброилите се са с висше образование. Половината от участниците от областта в пробното преброяване са семейни, едва 5,1% – разведени, а 6,4 на сто – съжителстват без брак.

96,9% от гласувалите са подсочили, че определят себе си като българи, а 97,3 на сто са отбелязали като майчин език българския.

38% от преброилите се онлайн за работещи, 15% – учащи, 10% – пенсионери и едва 5,4% – безработни.

В сравнение с другите градове в страната преброилите се по интернет не са малко, коментира Наско Нанев. Той даде пример със Стара Загора, където 1500 души са се възползвали от тази възможност, въпреки че там е имало и преброители. Той-допълни, че по време на преброяването следващата година очаква по-голяма активност от хасковлии.

Тогава в областта ще работят около 1400 преброители, които ще подпишат декларация, че няма да разпространяват информацията, получена от хората. Ако нарушат това изискване анкетьорите ще бъдат глобени с 500 лева. Ако обаче някой откаже да бъде преброен той също ще бъде санкциониран. За гражданите глобата е 60 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button