Регион

В Ставри Димитрово има близо 30 законни партиди за вода и 19 за ток

митничарското селищеЗахранването с ток и вода в така нареченото митничарско селище на брега на язовир Ивайловград е ставало по странен начин – това е изводът от комплексната проверка, назначена от областния управител на Хасково Румен Данев.

В Ставри Димитрово имало само един водомер и три частни трафопоста, коментира Румен Данев. Все още обаче няма официални становища от ВиК и EVN за начина на захранване.

Всъщност в минтничарското селище има близо 30 партиди на ВиК, съобщи за Haskovo.info началникът на ВиК Хасково Петко Стойчев. Действително в началото е имало само един законен водомер, но през 2005 година водното дружество е извършило проверка и е констатирало, че ползващите вода са много. Тогава те са били глобени с по 980 лева и партидите им са били узаконени. Така от 5 години насам близо 30 законни абоната са си плащали редовно 4 000 кубика вода месечно, уточни Стойчев.

От EVN съобщиха за Haskovo.info, че още по време на съществуването на Ставри Димитрово е изграден трафопост за захранване на селото с електроенергия. В течение на годините в района са изградени други 4 трафопоста, които не са собственост на EVN и не се обслужват дружеството.

Към момента компанията има в района 19 клиента. 12 oт тях са присъединени към трафопоста, собственост на дружеството. Останалите 7 са присъединени към другите трафопостове. Индивидуалната консумация на всички клиенти се отчита и фактурира. 

През 2000 година тогавашният министър на регионалното развитие Евгени Чачев е издал заповед за обявяването на Ставри Димитрово за ваканционно селище. На тази база община Любимец е изготвила кадастрален план, в който са описани всички сгради. Той обаче така и не е бил одобрен.

В общи линии се оказва, че някакви хора са си построили частно село на държавна земя, заяви Данев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чешмеджия
чешмеджия
20.10.2010 16:15 16:15

Добре че беше Бързев да ги вкара в ред,въпреки натиска тогава той успя !

как
как
23.10.2010 16:31 16:31

Годината е объркал Петко за извършените проверки. Също годината за открита първа партида е некоректно коментирана т.е. е грешна. Плащането по някакъв общ водомер също е грешка.
Явно още не е осъзнал, че Чернева за всичко става но не и за капацитет на ВиК.
Успех все пак имаш време да налучкаш начина, мястото и годината на събитието!!!!!!

ink
ink
08.11.2010 14:20 14:20

От каде да знае „началника “ Петко за какво става въпрос като изгони всички служители които правиха проверките,знаеха, можеха , имаха достоверна информация и компетентно мнение за всичко!
Новоназначените мацки с късите поли от Димитровград дето цял ден играят в интернет и дъртите пенсионери спящи по бюрата диктуват на Петко грешни данни и невярна информация и Петко се излагаааааа!!!Излагай се Петкооо УСПЕХ!!!!!!!!

Back to top button