Хасково

Имунизират срещу свински грип на 25 и 26 октомври

Грип2000 дози Целвапан е получила Регионалната здравна инспекция от Министерството на здравеопазването, съобщи днес директорът на дирекция „Надзор над заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Ваксината, която е срещу свински грип, вече е раздадена на личните лекари. Направен е и график, от който могат да се възползват пациенитте.

На 25 и 26 октомври всеки, които желае може да се имунизира при своето джипи. В бившите І, ІІ и ІІІ поликлиники това ще става от 9:00 до 12:00 часа, а в бившата Военна болница – от 15 до 17 часа.

Причината ваксинирането да става по график е, че 1 флакон Целвапан съдържа 10 дози, които трябва да бъдат поставени в рамките на 3 часа, уточни д-р Иванова.  Тя допълни, че в аптеките също се предлагат противогрипни ваксини. Те за разлика от безплатната са срещу няколко щама грип и е въпрос на лично решение коя ваксина ще изберат хората.

По думите на д-р Иванова до края на ноември е най-подходящият период за имунизиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гара дембеле
гара дембеле
21.10.2010 15:13 15:13

абе тия хора не разбраха ли че всичко това е измишльотина и е вратичка за пълнене гушите на фармацевтичните компании–-птичи грип свински грип луда крава бесен бик и т, н,Боже колко глупаци има по тоя свят

Back to top button