Хасково

Общината иска 66 декара военни имоти безвъзмездно

Военни имотиБлизо 66 декара военни имоти да бъдат предоставени безвъзмездно на община Хасково ще гласуват следващата седмица общинските съветници. Докладната е внесена от председателя на местния парламент Делян Делчев.

Общината има намерение да изгради жилищен комплекс за крайно нуждаещи се и комплекс за обществено обслужване на територията на бившия КЕЧ между улиците „Дунав“ и „Стара планина“. В бившето поделение над ДНА трябва да се помещава център за настаняване на младежи в неравностойно положение.

В друг бивш армейски имот – между улица „Ком“ и булевард „Васил Левски“ е предвидено да бъдат изградени автогара, жилищен комплекс и комплекс за обществено обслужване с парк между тях.

В друга докладна записка от кмета Георги Иванов се предлага на общинския съвет да гласува решение за старт на процедура по закупуване на земята около музея на тракийското изкуство в Александрово. В община Хасково е получено писмо от Държавната агенция по горите, че това може да стане срещу 13 000 лева. На мястото общината изгради довеждаща инфраструктура за музея.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kalina
kalina
21.10.2010 17:55 17:55

не може ли да се изгради втори парк има и дървета и е голяма площа а не да бягаме на кенана да си играят нашите деца децата на ХАСКОВО .СТИГАТЕ С ТЕЗИ КЪЩИ . БЛОКОВЕ И МАГАЗИНИ ЗАДУШАВАМЕ СЕ ВЕЧЕ

Гражданин
Гражданин
21.10.2010 18:02 18:02

Не може.В парковете няма далавера.Уж общината няма пари , ще затваря детските градити пък ще строи жилища , сгради за обществено обслужване или всичко ще е пак с кредит от Райфайзен.Намирисва на далавера като за последно та се не трае.Нищо няма да построи общината.Ще разпродаде парцелите срещу рушвети и най-после Арда турците ще си имат автогара , Анико , водно строителство , Марчела и др. ще си мат терени на безценица.Това е – ти за паркове питаш.Какви социални жилища бе хора- мангали с боклучи в центъра на квартала.Айде моля ви се.

в съседство
в съседство
21.10.2010 18:39 18:39

Ние, който живеем в непосредствена близост до рушащите се сгради, се надяваме час по-скоро да бъдат премахнати.
Но нали в България трябва да има жертви, за да се решат нещата за 3 дни?! Кому са нужни падащите покриви и тухли?

Големи будали сте
Големи будали сте
21.10.2010 21:13 21:13

Абе кмета ги иска тия имоти за себе си , не за общината .Общината – това е Георги Иванов !

хасковлия
хасковлия
22.10.2010 10:58 10:58

Аз съм съгласен със „в съседство“ аз също живея там и се моля да ги махнат.Наистина трябва да стане беля от тия рушащи сгради за да вземат мерки.Питаш на кому са нужни на тези които не живеят тук до змиярниците.Кмета може и да прави далавери но и направи много за града.Пък и нали няма да се кандидатира повече нека да си осигури за последно някоя сделка :))))

cop
cop
22.10.2010 11:29 11:29

Мангал грозен мустакат.Пожелавам ти и дяволът да има толкова апетит към душата ти,колкото и ти към имотите.Оооо извинявам се ти вече имаш запазено място в ада.

футбол-фен
футбол-фен
22.10.2010 17:27 17:27

как така безвъзмездно?
и то 66 декара?
нали нямаше пари бе?
от къде ще вземеш пари да построиш всичко това ве?
а нямаш 50 000 да поддържаш стадиона а?
Абе ей мустакат крадец изчезвай и не взимай повече кредити за сметка на нашите данъци.
Чухме че пак искаш да дигаш данъците.
В момента данъчната оценка на имотите е по висока от пазарната стойност на имота.
Толкова ли много крадеш че не ти стигат те ве.

комшия
комшия
22.10.2010 20:06 20:06

ВСЕ МИ Е ТАЯ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ АВТОГАРА ИЛИ ЛЕТИЩЕ ! ЗА НАС Е ВАЖНО ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ ТАЯ ГРОЗНА КАРТИНКА

Back to top button