Хасково

Майка иска по-ниски такси за децата с тежки заболявания

Таня Димитрова

Таня Димитрова

Хасковлийката Таня Димитрова внесе предложение до общината, с което иска децата с тежки и хронични заболявания да плащат по-ниски такси в детските градини.

Младата майка е била провокирана от примери на други общини като Стара Загора, в която децата с тежки и хронични заболявания не плащат такса. В защита на своето искане Таня Димитрова се позовава на Наредба №1 за обучението на деца и ученици със специални потребности и хронични заболявания, която ги третира еднакво, а според чл. 51 от Конституцията лицата с физически и психически увреждания се намират по особена закрила от държавата и обществото.

В Наредбата на Общински съвет – Хасково, която регламентира местните такси и цени на услуги, с преференции се ползват сираци, полусираци, деца с родители – редовни студенти или такива, които отбиват военна служба, деца със специални образователни потребности, деца с родители с І-ва група инвалидност, деца на загинали родители при аварии и бедствия.

„За малчуганите с  тежки и хронични заболявания обаче нищо не се казва. Аз не искам да се облагодетелствам от това решение“, заяви пред Haskovo.info Таня. Тя разказа, че нейният син е имал астма, но вече е добре. „Правя го, защото знам колко струва на една майка да купи лекарства за детето си и едновременно с това да плаща и таксата за детската градина“, обясни хасковлийката.

От община Хасково обясниха, че предложението ще бъде разгледано от образователната дирекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Georgi Harizanov
Georgi Harizanov
22.10.2010 18:19 18:19

Sledya s interes karierata na avtorkata na predlojenieto i ya poznavam kato mnogo budna grajdanka, podkrepyam predlojenieto i na 100% i se nadyavam oshte hora da se vkliuchat v tova nachinanie za da mogat da orientirat v pravilna nasoka misleneto na obshtinarite – toest kum decata i budeshteto a ne samo kum zonite sus sin cvyat…
nadyavam se tova da sabudi i drugi iniciativi koito da sa ot pomosht za decata…..

Ivo
Ivo
22.10.2010 18:21 18:21

Bravo na gospoja Dimitrova

Тодор Бойчев
Тодор Бойчев
26.10.2010 12:32 12:32

Това е проблем на здравна и социална политика, но наистина трябва държавата и общините да помагат. Останалото е безхаберие.
Подкрепям те, Таня!

Back to top button