Хасково

Синята зона честита шофьорите и със скоби на колите

Коли със скобиТрима шофьори, спрели колите си на ул. „П. Р. Славейков“ и ул. „Иван Вазон“ тази сутрин получиха честитка от „синята зона“. Колите им бяха закопчани със скоби, тъй като водачите не си платили при паркиране и разчитали да го направят на връщане.

Първият, който не успя да си тръгне безпрепятствено, беше Фарис Кадир от маджаровското село Селска поляна. Той и съпругата му паркирали и отишли да си свършат работата. Половин час по-късно, когато се върнаха, откриха Ауди-то си закопчано със скоба

Фарис Кадир

Фарис Кадир

„Аз не съм от Хасково и никъде не е написано, че трябва да си платя предварително и, че е моя грижа да намеря контрольора„, жалваше се Кадир. Той нямаше 18 лева, за да му бъде освободена колата. Изчака жена си да изтегли пари, след което се издължи на общинските служители и си тръгна. 

Минути след него дойде вторият ужилен от синята зона – хасковлията Георги Георгиев. Той обясни на шефа на „Паркинги и гаражи“, че половин час си приказвал с адвоката си до колата и никой не бил дошъл да му вземе парите. Мъжът беше толкова ядосан, че поиска среща с кмета и бе категоричен, че е готов да застреля виновника за ситуацията

Живеещите наоколо коментираха, че тези недоразумения се получават тъй като контрольорите обслужват големи райони и това понякога затруднява шофьорите и им губи времето.

Георги Георгиев

Георги Георгиев

Час по-късно и третият потърпевш тази сутрин също „изгърмя“. На ул. „Иван Вазов“ без да си плати бе спрял шофьор на „Фиат“.

Всички водачи намираха на стъклото на колата залепен стикер, на който е написано, че автомобилът им е спрян от движение на основание чл. 30, ал. 3 от Наредбата за обществения ред. Според него демонтирането на техническите средства се извършва след заплащане от нарушителя на такса за извършените разноски.

Сега парите се вземат на основание на заповед на кмета, обясни пред Haskovo.info заместникът на Георги Иванов – Кирил Керанов. В петък предстои общинският съвет да регламентира сумата и в наредбата за администрирането на такси и цени.

Фиат-ът на ул. Иван Вазов Фиат-ът на ул. Иван Вазов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hajvan
Hajvan
25.10.2010 13:29 13:29

Ne se na naiade!

gost
gost
27.10.2010 11:26 11:26

тоя бензукан трябва да се казва ГЪЗОЛИЗАН

Жоро Веслеца
Жоро Веслеца
26.10.2010 11:41 11:41

Верно ве–тоа тупан нема ли кой да го глоби сега

Христо
Христо
26.10.2010 10:12 10:12

ЕТО И НОМЕРАТА НА КМЕТА ЗАПОЧНАХА КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ ДА ПОСИНИ ХАСКОВО.НОРМАЛНО Е ДА СА АЛЧНИ ОБЩИНАРИТЕ НАЛИ ТРЯБВА ДА ГУШКАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ.ДОСЕГА МУ ВЯРВАХ НА КМЕТА НО СЛЕД ТИЯ ЦИГАНИЙ МУ СНЕХ ДОВЕРИЕТО ОТ НЕГО И КОЕТО БЕ НАПИСАНО ПРОТИВ НЕГО ВЕЧЕ ГО СМЯТАМ ЗА ВЯРНО.ХАЙДЕ КМЕТЕ ХОДИ СИ ВЕЧЕ ТАКА ЛИ НЕ СЕ НАГУШИ.

Анонимен
Анонимен
26.10.2010 1:54 1:54

„Крадлива зона“ Дано някой паркира танк там да видим какво ще правят!

Началника
Началника
25.10.2010 19:45 19:45

Я кого виждам на снимката–дебелия полицай от Общинска Полиция , той ли е най-фотогеничен че журналистите само него снимат . Шишкото е и без фуражка –наказание

Nikolai
Nikolai
25.10.2010 16:26 16:26

Значи много са алчни тия общинари, не им стигна от понеделник до петък да се плащта синята зона ами вече от скоро и в събота трябва да им плащаме.Не ги е срам.

do benzukan
do benzukan
25.10.2010 15:56 15:56

vsi4ko e hubavo da se pravu, ama ne e dousmisleno. kakto kazvat- hubava rabota, AMA balgarska. i po- to4no Haskovska…selq6tina

бензукан
бензукан
25.10.2010 14:59 14:59

идеята иреализацията за синята зона е правилна и трябва да продължи,Централната част се освободи от тарикатчета които не слизат от колите си даже и когато са в тоалетната,И тази идея както и много други осъществени от кмета се оказаха добри а това дали краде си е негова работа, А такива говеда като Г Георгиев кайто заплашва с ъс стрелба би следвало да бъде съден по бързо производство

doc
doc
25.10.2010 14:19 14:19

Тази синя зона е една голяма недомислица. Значи човек си спира колата,за което е готов да си плати,но няма на кой? И тъй като контрольорите обслужват големи райони, шофьорите трябва да стоят и да чакат да дойде някой за да му платят, а това време на тях кой им го плаща аааа ? И какво трябва да стои примерно цял ден за да дойде онзи със синята тениска. Какви са тези малоумщини. Кмета явно че иска лесни пари, ама всеки се простира според чергата си, като го нямаш ресурса, не го прави. Не може 4 5 контрольора да ти отговарят за целия град, образно казано. А за затапването на улиците с тази синя зона, въобще няма какво да се обсъжда. В цивилизованите градове където се увеличава потока от Мпс-та, хората разширяват улици и булеварди за да поемат трафика, а тук ама точно обратното, правят ги по тесни. Защо винаги се вземат уж примери от развитите държави и градове, а се прилагат само както им изнася на управниците, и всичко се получава наобратно.

бензукан
бензукан
28.10.2010 21:19 21:19

Да ама аз ритам в ЛБ Е В С К И а ти сигурно лапаш мухи

Back to top button