Хасково

Съдът решава за „Хасково 2“ до месец

Димитър ТренковВ 30-дневен срок местният Административен съд ще се произнесе по казуса „Хасково 2“, стана ясно на днешното първо заседание по делото. То бе образувано заради спряното от областния управител Румен данев решение на Общинския съвет, с което местните парламентаристи дадоха за безвъзмездно ползване стадиона на Ямача на футболен клуб „Хасково 2“. Мотивът на Данев е, че общината няма право да предоставя за безвъзмездно ползване терен, който е публична общинска собственост.

Според община Хасково става въпрос за законови противоречия, които поставят спорта в общината под въпрос. Причината е, че Законът за местното самоуправление и местната администрация, Законът за общинската собственост и Законът за спорта си противоречат. Според последният Общински съвет има право да отдава безвъзмездно общинска собственост. Според другите два закона обаче това не е така.

Адвокатът на „Хасково 2“ днес бе категоричен, че чл. 39 от ЗМСМА не е приложим по казуса, тъй като се касае за сделка с публична общинска собственост, която е отдадена безвъзмездно на спортен клуб с нестопанска цел. „Взето е решение, което разпределя разходите и консумативите между общината и клуба, предвид тежката финансова ситуация, допълни още адвокатът.

Haskovo.info припомня, че преди дни кметът на общината Георги Иванов алармира, че Административния съд ще реши съдбата и на останалите спортни клубове в Хасково, чийто договори изтичат през декември.  По думите му обаче ако съдът не отсъди в полза на хасковския спорт, трябва залите да се отдават под наем, който се определя от лицензирани оценители. Сумата ще бъде голяма и по всяка вероятност непосилна за повечето от клубовете. Тогава той призова представителите на спорта в Хасково да присъстват на днешното заседание на Административния съд. Единственият обаче, който дойде в залата освен представители на засегната страна „Хасково 2“, бе треньорът по карате Димитър Тренков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button