Хасково

Данъчните напомниха на 660 фирми и граждани да се издължат

НАП Хасково241 жители на хасковска област получиха напомняне от данъчните, че дължат пари на държавата. Публичните изпълнители от НАП са изпратили покани за доброволно плащане на данъците от годишните декларации на тези, които не са се издължили до края на април. Общата сума е 296 677 лева.

Покани са изпратени и до 420 фирми, които дължат корпоративен данък общо за 1 665 496 лева. Крайният срок за внасянето на данък „печалба“ беше 31 март.

Срещу част от длъжниците вече са предприети процедури по принудително събиране на задълженията. Това се случва ако в 14-дневен срок от получаване на поканата фирмата или физическото лице не са предприели действия по доброволно погасяване на дължимото към бюджета.

Най-често използваните мерки в такива случаи са запор на банкови сметки и запор на работни заплати. Възможни са още обезпечения на движимо и недвижимо имущество, отнемане на разрешителни и забрана за напускане на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button