Хасково

Хасковските зрелостници все по-неграмотни

Матура, илюстрацияПонижаване на успеха от матурата по БЕЛ в региона през 2010 г. спрямо предишните две отчетоха от Регионалния образователен инспекторат в Хасково. Данните бяха представени пред учителите по български език и литература на годишното им съвещание.

Спадът се отнася и за трите вида училища – профилирани, общообразователни и професионални. Най-малко е понижаването на успеха при професионалните гимназии. Традиционно и през трите години от провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит с най- висок успех са профилираните гимназии, следвани от общообразователните училища.

Заради по-лошите резултати на 10 училища в региона, при които понижаването на успеха е най-значително, ще бъде направена тематична проверка. Ще се инспектира и разминаването на успеха от дипломите на учениците и резултатите от зрелостните изпити. Сред най-трудните въпроси за зрелостниците при матура 2010 са били тези, свързани с частите на речта, граматика, правопис и пунктуация, отчетоха от инспектората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
немирович данченко
немирович данченко
28.10.2010 21:28 21:28

Знанията на зрелостниците са най богати наи-вече в областа на фолка порнотоалкохол цигари секс и ами почти до там

Анонимен
Анонимен
29.10.2010 0:37 0:37

И аз съм на това мнение, ама хайде да не пишем, че ще се разсмърдят с „m@йmYnsk1t3e sIiIi“ коментарчета… =]]

Анонимен
Анонимен
29.10.2010 12:26 12:26

така е защото няма кой да им обърне внимаие.Нито в къщи , нито в училище получават необходимите знания, дисциплина и подготовка за живота.Едно време на мен ми се сърдеха в къщи като получа 5-ца сега родителите са доволни на 3-ка.Няа как да са ни добри зрелостниците в деградиралото ни общество

Back to top button