Хасково

15-те лева за скоби незаконни, съветниците също ги отвърлиха

СкобаОбщинските съветници отхвърлиха предложението да бъде определена такса за сваляне на скоби, поставени на автомобили. Проектът предвиждаше сумата от 15 лева (18 с ДДС) да бъде регламентирана в Наредбата за определянето и администрирането на такси и услуги.

Първа срещу докладната на комисията по транспорт се изказа съветничката от ГЕРБ Ирена Узунова. Според нея с назначаването на инкасаторите в синята зона се е отворила корупционна дупка, която с решението за скобите би се превърнала в яма. Всеки, който иска може да обори това в съда. Трябва да се измисли друг начин за събиране на таксите за паркиране – чрез SMS или монетни механизми, допълни тя. С нея се съгласи и Емил Георгиев. Предложението бе отхвърлено с 19 гласа против, 6 въздържали се и 13 за.

СесияПоставянето на скоби на автомобилите в синята зона в Хасково започна още в понеделник. Те се освобождаваха срещу 15 лева. Тогава заместник- кметът Кирил Керанов обясни, че таксата е определена със заповед на градоначалника, съгласно изискванията на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства.

Тази наредба е незаконна, контрираха днес юристи. Не може такси да се определят със заповед на кмета, коментира председателят на комисията по законността Таня Стойнова. Това на практика означава, че всеки, който е платил за премахване на скоба, може да обжалва в съда и ще спечели, допълни Стойнова.

 

Ирена Узунова

Ирена Узунова
 

Таня Стойнова

Таня Стойнова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ААААААААААААААА
ААААААААААААААА
29.10.2010 12:53 12:53

КОГАТО СПРЕТЕ В СИНЯ ЗОНА ПЪРВИТЕ 15 МИНУТИ НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ,ТАКА Е ПО ЗАКОН.И АКО НЯКОЙ МУХЛЬО ВИ ПОИСКА ПАРИ МОЖЕ ДА ГО ПРЕБИЕТЕ СПОКОЙНО.

Анонимен
Анонимен
30.10.2010 11:28 11:28

Някой може ли да даде линк към този закон?

Анонимен
Анонимен
30.10.2010 11:30 11:30

Когато ти вземат такса за престой 1 час и се преместиш на друго място в синята зона в рамките на този час, тази такса важи ли и за него?

Анонимен
Анонимен
30.10.2010 14:48 14:48

„Не може такси да се определят със заповед на кмета, коментира председателят на комисията по …… „! Може може..!!! кмета може ВСИЧКО !!!!

gg
gg
31.10.2010 14:24 14:24

При взета такса от 1лв за час ВАЖИ в цялатя синя зона на града,но това не го казват инкасаторите,а са длъжни да го правят

....
....
01.11.2010 1:52 1:52

Niakoi den 6te reja s rakatata skobi xa xa togava da gi vidia

Back to top button