Хасково

Местният парламент не поиска да иска военните имоти

Общински съветОбщина Хасково да не иска военните имоти, гласуваха днес местните парламентаристи. С 16 гласа „за“, 13 „против“ и 9 „въздържали се“ те отхвърлиха предложението на председателя на общинския съвет да бъдат поискани 66 декара военни имоти безвъзмездно.

Трябва първо да има финансова обосновка какво ще се прави с тях и от къде ще се намерят пари, заявиха от трибуната Сена Радева от ГЕРБ и Златко Марчев от „Българе за Хасково“. Според предложението на терените трябваше да се строят комплекси за социални услуги, автогара и паркове. Ако бяхме приели решението щяхме „да впрегнем каруцата преди коня“, обобщи след гласуването Антон Иванов от ГЕРБ.

Паркинга зад 21 векНа днешната сесия бе отхвърлено и предложението да бъде приета по-ниска оценка за паркинга зад комплекс „21 век“. Докладната бе на комисията по общинска собственост, а причината за намаляне на оценката от 3,4 милиона на 1,9 милиона лева бе, че на досегашните търгове за терена не са се появили кандидати да строят там многоетажен паркинг.

Общинските съветници одобриха решението община Хасково да закупи терена около музея за тракийско изкуство в Александрово. Центърът е построен с пари от японското правителство, а довеждащата инфраструктура е дело на община Хасково.

Основните въпроси по време на дебатите бяха два. Сена Радева попита дали така ще се узакони незаконно строителство, без да уточни какво има предвид. Златко Марчев запита ще стане ли музеят общински по този начин. Председателят на комисията по законността Таня Стойнова отговори, че разчита на юристите в общината, защото няма как въз основа само на докладната да прецени за какво става въпрос и допълни, че ще подкрепи решението, „за да не се излагаме пред чужденците„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button