Хасково

Рибари събраха 3000 лв. за зарибяване, спипаха 73 бракониерски мрежи

РибарОколо 3000 лева са събрали вече любителите рибари от сдружение „Тракиец“, съобщи за Haskovo.info Николай Колев. Той припомни, че целта на инициативата им е да съберат между 7 и 10 хиляди лева до април, когато влиза в сила забраната за риболов. Тогава заедно с Изпълнителната агенция по рибарство членовете на сдружението ще извършат зарибяване на язовир „Тракиец“.

Haskovo.info припомня, че любителите рибари стартираха кампанията за набиране на средства през октомври. Всеки, който желае може да се включи в начинанието, като дари лични средства в който и да е риболовен магазин в Хасково.

През изминалия месец служителите на ИАРА – Хасково са съставили 14 акта на нарушители, собщи за Haskovo.info началникът на местната структура д-р Милчо Милчев. Конфискувани са 73 хрилни мрежи с обща дължина 3830 метра. Иззети са въдица и две лодки. 

Д-р Милчев покани заинтересованите рибари да присъстват на 26 ноември от 14:00 часа на среща в Областна администрация. Експерти от София ще разяснят възможностите за кандидатстване по оперативна програма „Развитие на сектор „Рибарство“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.11.2010 10:49 10:49

Нещо започнаха да се появяват надписи РИБОЛОВЪТ ЗАБРАНЕН на малки водоеми южно от Хасково.Кой ги забранява не пише-би следвало да се контролира да не се окаже самодейност на някой който си мисли че това е само негова тритория.

аз
аз
03.11.2010 12:20 12:20

Знаеш ли кои ги забранява..една групичка бракониери,необезпокоявани до сега от никой до сега.слагат надписи че язовира е пазен,после го тарашат до дупка и или продават рибата или я пускат във 1 или 2 язовира на ,,наши,,.И защо да давам пари за зарибяване като после пак ще я изловят бракониерите

ivo
ivo
23.01.2011 21:56 21:56

Iara neka da spre naplno brakonerite v bg ot 100% te sa xvanali samo 1%10% brakoneri da xvanat malko i da se rasxojdat po qz i da vidqt kak vo stava tam seki 2 ribar ima mre6a i q xvrlq v qz sprete gi da is4eznat tiq brakoneri zakak vo si pla6ame bileti stina ne na brakonerite smrt na brakonerite

Back to top button