Хасково

Полякиня, обвинена в контрабанда на цигари, припадна в съда

Здислав Марчиняк

Здислав Марчиняк

34-годишната полякиня Анна Малгожата Наленч от Полша припадна днес в Хасковския окръжен съд. Тя и 55-годишният й сънародник Здислав Марчиняк са обвинени в контрабанда на цигари зад над 1 милион и 350 хиляди лева.

В понеделник митничарите от ГКПП „Капитан Петко Войвода“ заловиха в камион с мандарини над 180 000 кутии цигари. След близо денонощие издирване двамата поляци бяха арестувани на ГКПП „Дунав мост“ в лек автомобил „Тойота“, който е конвоирал контрабандната стока.

В началото на днешното заседание, на което трябваше да бъдат гледани мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, Анна Малгожата Наленч припадна. Екип на Спешна помощ констатира, че полякинята е вдигнала кръвно от притеснение. Веднага след инцидента в съда пристигна лекарят Иван Димитров, който два пъти е преглеждал обвиняемата в следствения арест. Той обясни, че тя има здравословни проблеми, за които е назначил медикаментозно лечение. Медикът обаче не можа да каже категорично дали ако пациентката му остане в ареста състоянието й ще се влоши.  

Предвид инцидента и изтичането на 72-часовия срок за задържане на Здислав Марчиняк прокурорът Павел Жеков реши, че не се налага вземането на най-тежката мярка задържане под стража и поиска от съдия Красимир Димитров да определи парична гаранция във висок размер, който да мотирива подсъдимите да се явяват редовно в хода на делото.

Съдът наложи парична гаранция от 10 000 лева за Анна Наленч и 8 000 лева за Здислав Марчиняк.

Анна Малгожата Наленч

Анна Малгожата Наленч

Припадането

Припадането

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button