Хасково

Само 300 имунизирани против свински грип, 28 случая на Хепатит А

Д-р Снежана Иванова

Д-р Снежана Иванова

Само 300 души от Хасковска област са се имунизирали против свински грип, съобщи днес директорът на Дирекция „Надзор над заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Сред ваксинираните са възрастните хора в домовете и медицински персонал. Всеки, който желае може да го направи до края на ноември, когато е най-подходящия период за имунизиране, уточни д-р Иванова.

През октомври има нови 28 случая на заболели от Хепатит А в Харманли. С тях покосените от болестта на мръсните ръце в града на Белоногата стават 52-ма. Това са основно деца и младежи на възраст от 5 до 14 години. Случаите са концентрирани в ромската махала, където хората живеят при лоши санитарни и хигиенни условия.

Заболеваемостта като цяло в областта е в нормални граници, уточни д-р Иванова. Регистрирани са 55 случая на ентероколит и 16 – на варицела. Добрата новина е, че заболели от морбили вече втори месец в областта няма. „Това не бива да успокоява никого, тъй като в страната има единични случаи, което значи, че има циркулация на вируса и ваксинирането на трябва да се пренебрегва“, допълни д-р Снежана Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button