Хасково

Приемат документи за социален асистент по общини

Грета Иванова

Грета Иванова

81 места за социален асистент са одобрени за община Хасково, съобщи говорителят на общината Бояна Тодорова. В първия етап на приема, който е от днес до 22-ри ноември, в общината ще бъдат приемани документи на желаещи да се възползват от тази услуга за 32-ма асистенти

За останалите документите ще се приемат при втория етап, който ще започне от 8-ми януари догодина. През следващата година ще бъдат одобрени още бройки.

Близо 80 общо са бройките за социален асистент и в останалите общини в областта, съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. В Димитровград те са общо 40, като на първи етап ще бъдат избрани 7 лични асистенти, а при втория- 33-ма. Одобреният брой за община Свиленград пък е 12, които могат да обслужват от един до трима нуждаещи се. По програмата могат да кандидатстват хора с поне 90 % трайни увреждания или такива с по-нисък процент, но с установена невъзможност за самообслужване. Кандидатите, които искат да се възползват от услугата, ще бъдат оценявани по специална методика, разработена от Агенцията за социално подпомагане. 

Одобрените социални асистенти ще получават по два лева на час, но за не повече от 140 часа на месец, т.е. не повече от една минимална работна заплата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button