Хасково

14 пожара за месец заради неизправни уреди

Пожар14 пожара са регистрирани през октомври в Хасковска област заради неправилно ползване или неизправност на отоплителни уреди, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Ежегодно у нас при битови пожари през отоплителния сезон загиват около 25 граждани, а пострадалите са двойно повече.  

Статистиката сочи, че запалената цигара в леглото в комбинация с алкохол или лекарства води до сигурен инцидент с трагичен край. Не оставяйте незагасени цигари – може да паднат на килима или вестника и да предизвикат пожар!

Огнеборците призовават към повишена бдителност през зимните месеци и спазване на инструкциите на производителите за експлоатация, зареждане и ремонт на отоплителния уред. Не изхвърляйте книжката с техническите характеристики. Прочитането й може да спаси живота ви! Не оставяйте без надзор включени печки и радиатори! Почиствайте комините всяка година от натрупаните сажди, изхвърляйте пепелта и въглените само в метален съд или контейнер – това са част от най-важните съвети на пожарникарите към хасковските домакинства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button