Хасково

Внесоха обвинителния акт срещу Емилия Масларова

Емилия МаслароваСофийска градска прокуратура е внесла днес в съда обвинителен акт срещу хасковската депутатка Емилия Масларова за присвояване на средства в особено големи размери в периода ноември 2007 – май 2009 година.

В качеството й на министър на труда и социалните грижи Масларова заедно с управителя на „Стара Загора 2007“ ООД Михаил Методиев и Венцислав Драганов като техен помагач присвоили сумата от 11 038 405 лв. при отпуснати 18 805 006 лв. за строителна и ремонтна дейност административната сграда на МТСП в гр. Стара Загора, се казва в съобщение на прокуратурата.

За да могат да се присвоят парите, след привеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, те били отклонявани чрез съставяне и използване на неверни счетоводни документи. Вложени са били в дружества, контролирани и управлявани от Методиев и Драганов, в лични проекти на Драганов, а части от сумата е била предавана на ръка на Масларова, допълват от обвинението.

Обвинени са още Димитър Димитров, Иван Пенев и Росен Стефанов. Стефанов като пълномощник на МТСП е въвел в заблуждение длъжностни лица от министерството по повод упражнения инвеститорски контрол като преподписал изготвени от Методиев протоколи с невярно съдържание за извършени строително-монтажни работи на обекта.

По наказателното производство са наложени множество обезпечителни мерки върху установеното движимо и недвижимо имущество на обвиняемите Масларова, Драганов и Методиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
санчо панса член на герб
санчо панса член на герб
13.11.2010 10:42 10:42

от 20 г опит знам в българия от такива храсти заек никога не искача,Това ще бъде една галяма пръдня Между другото масларова която се прочу с потре*ителската кошница през тези 20 г си напълни догоре кошничката исега хич не и е през оная работа

Анонимен
Анонимен
13.11.2010 12:36 12:36

Защо не поразровят и хасковските обекти, построени под шапката на нейното министерство и с активното участие на местния феодал?

Back to top button