Хасково

Хасковлийка прави египетска изложба в Париж

Величка Атанасова„България – Египет, отиване и връщане“ е наречена фотоизложбата на Величка Атанасова, която ще бъде открита в египетския културен център в Париж на 29 ноември. Хасковлийката, която от години живее във френската столица, представя през обектива богатата култура на“страната на фараоните“

Българката получила специална покана да направи изложба лично от директора на египетския център Махмуд Исмаил, с когото тя се запознава случайно през март в студиото на нашумялото състезание на France 3 „Въпроси за шампион“.

Image Интересът на Величка Атанасова към „земята на фараоните“ е провокиран и от факта, че съпругът й е египтянин. Фотографката е участвала със свои снимки на престижни фото форуми в Париж, Лил, Страсбург, била е и личен фотограф на Ирина Бокова в кампанията й за генерален директор на ЮНЕСКО.

Изложбата на Величка Атанасова в Париж ще бъде открита до 10 декември. След малко повече от месец нейни творби ще бъдат показани и в Южна Африка, където тя ще представя страната ни по повод откриването на българско училище в Кейптаун.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button