Хасково

И РИОСВ – Хасково търси незаконни постройки по язовирите

Ставри ДимитровоСъвместна проверка стартираха инспектори от РИОСВ- Хасково, Басейнова дирекция и РДНСК на язовир „Ивайловград“ тази седмица. Към момента от екоинспекцията са констатирани и описани масивни, сглобяеми и други незаконни постройки за отдих на 72 ползватели. Проверката не е приключила. Ще бъдат инспектирани по график и станалите комплексни и значими язовири на територията на РИОСВ- Хасково: язовирите „Боровица“, „Кърджали“, „Студен кладенец“ и „Тракиец“.

Проверките са на основание заповед на министъра на околната среда и водите и министъра на регионалното развитие и благоустройството. Инспекторите ще следят за нерегламентирани изпускания на отпадъчни води, нерегламентирани водоползвания, наличието на сметища, изпълнението на изискванията на санитарно – охранителните зони за питейно водоснабдяване, както и наличието на строежи в чашите на язовирите, уточцняват от РИОСВ – Хасково. Констатациите от тях ще бъдат готови до края на януари.

Последващи проверки ще има през март и април следващата година, като тяхна цел ще бъде изпълнението на направените предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЕ УЗОНЖОВЕЦ
НЕ УЗОНЖОВЕЦ
16.11.2010 9:47 9:47

А да сте чували за яз.К Л О К О Т Н И Ц А някой да е виждал какво има там,какви узонжовски сомове плуват там като в кметството в Хасково а????????????????????

лули
лули
17.11.2010 13:06 13:06

кмета си е направо в чашката на язовира даже нещо повечеха да видим сега за кой може в чашката за кой неможе че той си е от хожувите патки той може във всИчки чашки да плува

Back to top button