Хасково

Хасковската езикова първа на състезание по английски

Отборът, който преди две години стана първи

Отборът, който преди две години стана първи

Първо място грабнаха десетокласниците на хасковската езикова гимназия на викторина по английски език тази събота. За осма поредна година ДАРБИ колидж организира състезанието, а за трети път представителите на елитното школо грабват първото място на областните кръгове.

Освен златаровци в надпреварата са взели участие и ученици от ПМГ и Финансово-стопанската гимназия в Хасково, димитровградската езикова и математическа гимназии, както и свиленградската професионална гимназия. За пръв път домакин на събитието беше Хасково.

„Още след първия кръг вече имахме преднина пред останалите. Резултатът ни бе 20 от 20 от първия тест“, похвали се Тихомир Праков, който е един от тримата преподаватели по английски език, подготвили участниците тази година.

СъстезаниетоДругите двама са Димитър Енчев и Красимира Кънева, която участва в подготовката на участниците от 5 години насам. 

Сред препятствията, през които е трябвало да преминат още участниците са били презентации на училища и университети в Европа и представяне на професии на английски език. 

През март догодина, учениците от Хасковската езикова гимназия ще се представят и на национален кръг, където ще се съревновават с отборите на Русе, Бургас, Варна, Ловеч, Велико Търново и София. Наградата е 2-седмичен курс а Англия. Преди 2 години отборът на елитното школо грабна първото място в надпреварата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
М.П.
М.П.
17.11.2010 18:39 18:39

Всъщност, състезанието се проведе в четвъртък, а не в събота.Неуместно е да публикувате несверена информация, а и толкова късно.Трябваше още същия ден вечерта да се публикува статия, и би било по-добре да бяхте сложили снимки на сегашния отбор, който спечели регионалния кръг, а не на този от преди две години.

Back to top button