Хасково

Пътешествие до Африка учи „Как се лекува лъвски страх“

Постановката„Как се лекува лъвски страх“ е името на най-новия детски спектакъл на ДКТ „Иван Димов“ – Хасково. Автори на постановката са Мая Дългъчева и Янко Митев, режисьор е Съби Събев, сценографията е на Емелияна Тотева, а музиката – на доц. Веселин Койчев. 

„Как се лекува лъвски страх“ има за цел да отведе децата там, където е най-хубаво, където винаги е топло, дори горещо, има мандарини, портокали, слонове и жирафи – Африка. И за разлика от други приказки тази не започва с „Имало едно време…“, а „Имало в сегашно време…“.

ЕкипътМоже би, защото тази пиеса е писана по скайп“, разказа Янко Митев. Той харесал приказката на Мая Дългъчева, свързал се с нея по Интернет и така пред компютъра се родил спектакъла. Актьорите, които участват в него са Силвия Предова и Петър Митев. Спектакълът е предназначен за деца от 3 до 10 години и ще бъде игран за пръв път утре от 18 часа .

„Как се лекува лъвски страх“ ще се бори за наградата ИКАР и ще участва в Националния фестивал на куклените театри „Михаил Лъкатников“ в Ямбол и в Международния фестивал в Пловдив догодина.



guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button