Регион

Иззеха над 11 тона гориво от нелегална бензиностанция в Любимец

ГоривотоЧетири цистерни с 11,6 тона нафта са иззели при съвместна операция служители на Митница Свиленград, ДАНС – Хасково и местният Офис на НАП.

Откритите маркирани дизелови горива и средствата за съхранението им са били укрити под навес зад автосервиз в Любимец. При проверката не са представени документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Нарушителят е бил заловен в момент на продажба на нефтопродукти, при която не е издал фискален бон, съобщават от Агенция Митници. Всички държавни органи продължават работата по случая за установяване и санкциониране на констатираните нарушения на българското законодателство по компетентност.

Дължимият акциз на нелегално продаваното дизелово гориво е в размер на 6960 лв. За извършеното деяние в Закона за акцизите и данъчните складове е предвидено наказание глоба в двойния размер на дължимия акциз или общо 13 920 лв., като стоките предмет на нарушение и средствата послужили за извършването му подлежат на отнемане в полза на държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button