Хасково

7-метрова сурвачка ще подобрява световен рекорд

Сурвачката7-метрова сурвачка ще украсят за втора поредна година деца от школата по eтнография към Младежки център- Хасково. Празничният символ ще бъде окичен с пуканки, ябълки и истински гевреци. Haskovo.info припомня, че миналата година създателите на гигантската сурвачка се заканиха да подобрят световния рекорд.

Междувременно местният Младежки център обяви традиционния си конкурс „От Коледа до Васильовден“. В него могат да участват ученици от 6 до 18 години с изработени от тях коледни картички, кукли – коледари и сурвакари, сурвачки, коледни дръвчета, обредни хлябове и геги. Желаещите да се включат в конкурса трябва да приготвят експонатите си  до 17 декември. Победителите ще бъдат наградени на 22 декември, когато във фоайето на Младежкия център ще бъде подредена изложба с творбите на учениците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button