Хасково

Задържаха организатора на наркоканала, арестуваните стават петима

Хероинът20 кг хероин, килограм и половина марихуана и препакетираща преса иззеха ГДБОП и хасковските криминалисти, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Наркотикът е бил в къща, чието мазе се явява депо за наркотици. Имотът се намира в Индустриалната зона на изхода от Хасково, в посока Кърджали. Намереният от полицаите хероин е бил разпределен в 40 пакета, по половин килограм. 

Открити са още около килограм и половина марихуана, преса за препакетиране на хероина и предпазни маски. По време на операцията полицаите откриват и лек автомобил Ауди с испанска регистрация, в задната част на седалките с обособен тайник. При проверка на номера е изяснено, че колата е била обявена за издирване от испанските власти в Шенгенската информационна система.

МястотоСпециализираната полицейска операция е насочена към прекратяване на наркоразпространението и пресичане на наркопазара в страната. Задържани са двама хасковлии на възраст 23 години. Единият е Нурай Рамадан, който след споразумение със съда има условна присъда от година и половина за разпространяване на фалшива валута. Другият е Нурхан Нурхан. В момента се извършват обиски и претърсвания, и процесуално-следствени действия в Пловдив, където е задържан и 42-годишнен сърбин, организатор на канала.

В Твърдица са задържани 37-годишна жена и 45-годишен мъж, съпричастни към случая. Според разследващите, част от хероина се е примесвал в Хасково и е бил пригоден за вътрешния пазар, а друга част – за износ към страни от Западна Европа. Трите лица ще бъдат конвоирани в Хасково по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button