Хасково

Неосигурените пациенти в Хасково скочили двойно за година

МБАЛ ХасковоБроят на неосигурените пациенти в хасковската болница расте лавинообразно, алармираха лекари. Само за първите 9 месеца на годината в МБАЛ са лекувани 390 такива при 209 за миналата година.

Процентът скочи двойно, а от там и разходите. Само за миналата година болницата е похарчила 150 000 лева за лечение на неосигурени пациенти, които не се изплащат от здравната каса, каза заместник – директорът д-р Мариян Запрянов.

Според медиците в Хасково вина за трупането на разходи в този случай имат и общинските болници в региона, които препращат неосигурените пациенти към областната лечебница.

Още за напрежението между областната и общинските болници вижте във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.11.2010 12:45 12:45

Ами, защо мангалите да се осигуряват, щом и така ги лекуват? А ако ги върнат, то се вдига шум до бога, че имало етно дискриминация.

карапенев
карапенев
25.11.2010 15:03 15:03

те не са мангали и цигани а електорат

anonimen
anonimen
25.11.2010 17:55 17:55

Тук доколкото поне аз прочетох и видях видеото никъде не се споменава за роми,цигани или турци,престанете с тези глупави и комплексарски коментари,поне един път недейте да ги смесвате някъде,плащах си редовно здравните вноски,но не съм била на лекар поне от 5 години а може би и повече, и да ходиш тук 2лв,там 3лв,в аптеката 20лв,не е ли същото а къде отиват моите пари които си ги внасях,затова повече не внасям здравни вноски,като ми се случи нещо не дай си боже никой няма да ме прегледа без да платя,затова престанете с глупавите коментари защото повечето които не внасят здравните си вноски са хора които разполагат с парите които като се разболеят плащат на лекар за да се лекуват и май е по добре отколкото да се пълнят джобовете на еди койи си,,,

mitko
mitko
25.11.2010 18:30 18:30

ami kato nqma rabota i nqma pari ot kade da gi vzema az neq pari 4e da gi dam na darjavata za osigurqvanee…

нина
нина
25.11.2010 18:48 18:48

съгласна съм с Митко,защото и да имам работа аз не съм взимала заплата от три месеца значи съм задлъжняла с три месеца,какво очаквате да търся пари за да внеса на държавата или да търся пари за хляб за в къщи,иначе държавата може да успее да си взима всичките си задължения от обикновения гражданин но не може да направи нищо на онези които карат какви ли не чисто нови коли защото обикновения гражданин му работи почти без пари а и пък всякак се оправят защото на всяка институция си имат човек,,,,

Анонимен
Анонимен
25.11.2010 20:33 20:33

bravo nina vsi4ki trqbva da mislqt kato teb,i da se deistva po nqkakav na4in

Back to top button