Регион

Сърбин инсценира грабеж, хващат го

Арест32-годишен сръбски гражданин е задържан за фалшив сигнал за грабеж, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково. 

Вчера в дежурната част на димитровградското полицейско управление сърбинът е съобщил, че предния ден около 14 часа в района на ГКПП Калотина неизвестен за него мъж, въоръжен с пистолет му е отнел товарния автомобил МАН с ремарке със сръбска регистрация, натоварен с 22 тона медни тръби. 

Според 32-годишния мъж в района на София похитителите са го прехвърлили в неизвестен за него лек автомобил и около 18 часа вчера са го изоставили на около 5 км в района на Димитровград.

От проведените оперативно-издирвателни действия, хасковските криминалисти са установили, че се касае за инсцениран грабеж, към който сръбския гражданин е съпричастен. Товарната кола и товара не са отнети, а са станали обект на кражба,  които сръбският водач е предал доброволно на неизвестни до момента лица. Установено е и лицето организирало кражбата. Това е 38-годишен сръбски гражданин, който се е уговорил с водача на камиона къде и как да предаде МАН-а и тръбите.

32-годишния сърбин е задържан в Районното управление в Хасково до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button