Хасково

Кметства газят закона, не закриват общинските сметища

Сметището в СвиленградГодина и половина след като трябваше да спрат да ползват градските сметища и да започнат да извозват боклука си до регионалните депа, доста общини все още не спазват изискването. В Хасковска област има две регионални депа – край Гарваново, което се стопанисва от община Хасково и край Харманли.

Към момента общините Симеоновград, Любимец и Свиленград продължават експлоатацията на старите общински депа. Регионалната екоинспекция в Хасково е издала заповеди за спиране експлоатацията на тези сметища и е съставила на кметствата актове за административно нарушение и е издала наказателни постановления. Те обаче падат в съда.

Междувременно все още не е създадено и регионално сдружение, които да управлява депото в Харманли. Това предстои да се случи до няколко дни. Тогава трябва да започнат да се изготвят и правилата, по които общините ще извозват боклука си там.

Вижте още по темата във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button