Хасково

Глухи деца танцуваха за Международния ден на инвалидите

Младежите от Съюца на глухитеХасково отбеляза Международния ден на инвалидите с концерт. „Борим се за място в живота и въпреки трудностите не се предаваме“, с тези думи водещите откриха празника и призоваха държавата и обществото да изградят по-активна социална политика в тяхна подкрепа. 

На сцената на театъра хората с увреждания от града пяха и танцуваха и показаха хъс за живот в ежедневието, в което и здравите хора се справят трудно.
Своето поле за изява намериха певческите групи към Клуба на инвалида, Съюза на слепите и Съюза на диабетоболните. Заслужени аплодисменти получиха и младежите от Съюза на глухите за танца „Влюбена, загубена“

Специален поздрав към хората с увреждания в Хасково отправиха и възпитаниците на Ана Димитрова от танцов ансамбъл Хасково. Гости на концерта бяха директорът на Общинска дирекция „Социално подпомагане“ Златка Караджова и началникът на отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ Петя Ангелова.

Image Image
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
fen
fen
05.12.2010 13:47 13:47

Браво на ансамбъл „Хасково“ ,че танцува за инвалидите и техния празник и внесе в душите на тези хора радост и светлина !!! Жест от сърце и душа от тези прекрасни танцьори на Ана Димитрова !

Back to top button