Хасково

Европейската младежка фондация финансира хасковски проект

ПариНа семинар в Хасково днес ученици от СОУ „В.Левски“ и от Стамболово дебатираха за конфликтите и пътищата за тяхното решаване. Проявата е част от проекта „Превенция на конфликтите  чрез емоционално общуване и обучение„. Той е на стойност 5 000 евро и  се реализира от фондация „Арбитра“ . В изпълнението на дейностите по проекта са включени  младежи между 18 и 25 години от различни социални и етнически групи, живеещи на територията на общините Хасково, Стамболово и Харманли.

„Целта  е с помощта на интерактивни обучителни средства да се формира култура на комуникация и култура на поведение сред младите хора„, обясни ръководителката на проекта Иванка Душкова, която е доктор по политология. Според нея дейностите подобряват общуването между представителите на различните младежки групи, като създават условия за взаимно опознаване. 

На състоялите се досега  работни срещи младежите са посочили основните причини, които според тях предизвикват конфликтите – неприемането на  различията, грубост,  липса на равнопоставеност и  на положителни модели на поведение.

Предстои  да бъдат разработени  информационни и обучителни материали по темата, които ще бъдат разпространени от  млади доброволци сред техни връстници  в трите общини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button