Хасково

16 лекари от Хасково заминават да работят в чужбина?

Спешното отделение в Хасково страда от липса на специалисти

Докато лекарите се готвят да заминават в чужбина, желаещи да работят в хасковското спешно отделение липсват

16 лекари от Хасковска област са поискали удостоверения за добра медицинска практика от началото на тази година. Те са им нужни за работа в чужбина, съобщиха за Haskovo.info от Български лекарски съюз.

Да заминат зад граница се канят анестезиолози, акушер гинеколози, педиатри, специалисти по вътрешни болести и хирурзи от региона. Не липсват и желаещи лични лекари, които били търсени във Франция.

Желаещите да работят в други страни от областта са на възраст между 35 и 40 години. Те са от Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. В сравнение с миналата година броят на специалистите, които смятат да търсят препитание зад граница е почни същият. Най-предпочитани от лекарите страни са Англия, Германия и Ирландия, допълниха от Българския лекарски съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mitko
mitko
08.12.2010 19:01 19:01

idealno… nqma da ima bolnica i 6te si umirame edin po edin…. super… ot tva po zle nqma na kade da stignem..

ЧЕСТИТО
ЧЕСТИТО
08.12.2010 22:39 22:39

ЧЕСТИТО!
АМИ КОЙ ЩЕ УЧАСТВА В ПОРЕДНАТА РЕФОРМА???
СПОКОЙНО-ИМАМЕ БИЛКАРИ.ХОМЕОПАТИ .ЕКСТРАСЕНСИ.ВРАЧКИ И ДРУГИ.

aaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaa
09.12.2010 10:44 10:44

И С ТЯХ И БЕЗ ТЯХ,БЪЛГАРИНА Е ОБРЕЧЕН НА БАВНО ИЗМИРАНЕ И ИЗЧЕЗВАНЕ.ИЗРАВНИХМЕ СЕ СЪС СОМАЛИЯ ПО СТАНДАРТ А МНОГО СКОРО И ПО ГЛАД.И ТАКА ЩЕ Е КАТО ВСЕКИ ГЛЕДА ДА БЯГА.ВМЕСТО ДА БЯГАМЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕЧУКАМЕ ТЕЗИ КОЙТО ГИ ИЗБРАХМЕ ЗА ДА МОГАТ ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ.САМО ВИЖТЕ КАК ГИ ПОДЛЪГАХА С ПО ЕДИН ТЕЛЕФОН ПЪК БИЛ И ВЕРТУ.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ПАРИ ЧЕ ТЕ ЩЕ СИ ПРОДАДАТ И ГЪЗА,МАЙКА СИ,ТАТКО СИ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ.ТЕЗИ НИШИ ТВАРИ.ВМЕСТО ДА БЯГАМЕ ТРЯБВА ДА СИ ОПИЧAME АКЪЛА И ДА СЕ ДЕЙСТВА ДОКЪТО Е ВРЕМЕ,АКО НЕ Е КЪСНО ВЕЧЕ.

СПОКО
СПОКО
09.12.2010 22:32 22:32

КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИНЪТ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГРИЖИ ПО-ДОБРЕ ЗА ТЯЛОТО И ДУХЪТ СИ, ЗАЩОТО НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД Е ПРОФИЛАКТИКАТА, А НЕ ЛЕЧЕНИЕТО. ТО ПЪК ЕДНО ЛЕЧЕНИЕ. КОЛКОТО ДО ДОКТОРИТЕ, НЕКА ОПИТАТ ХОРАТА, НЕКА СЕ ПОНАУЧАТ НА ОБНОСКИ, НА РЕД, НА КОРЕКТНОСТ И ТОЧНОСТ, НЕКА ПОЧЕТАТ И СЕ ОБРАЗОВАТ, ПА ДА ВИДЯТ И ТЕ ЧУЖБИНАТА И НЕЙНИТЕ ЛЕСНИ ПАРИ.
НЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ, КАКТО НЯКОЙ ТУК КАЗА, А САМИ СИ СЕ ОБРИЧАМЕ НА ЗЛОТО, ЗАЩОТО ПАДНАХМЕ НА ДЪНОТО С БЕЗБОЖИЕТО И БЕЗВЕРИЕТО СИ. НИКОЙ НЕ НИ Е В И НО В Е Н!
НАРОД БЕЗ ВЯРА Е БОЛЕН И ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ.
КОГАТО СЕ НАПЪЛНЯТ ЦЪРКВИТЕ, КОГАТО НАРОДЪТ СЕ ПОКАЕ И ОБЪРНЕ КЪМ ГОСПОДА, ТОГАВА ЩЕ ДОЙДАТ БОЖИИТЕ БЛАГОСЛОВЕНИЯ НАД ХОРАТА, ДОМОВЕТЕ ИМ, ЗЕМЯТА НИ. ТОЛКОВА ГОДИНИ АТЕИЗЪМ И „ЕВОЛЮЦИЯ“, ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ ЗАТВОРИХА ОЧИТЕ И СЪРЦАТА НА НАРОДА НИ И ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЖИВОТ БЛАГОСЛОВЕН ОТ БОГА. ЗДРАВЕТО НЕ Е В ХАПЧЕТАТА, НИТО ЩАСТИЕТО В ПАРИТЕ.

ел. ве
ел. ве
23.02.2011 20:29 20:29

това отдавна не е събитие за българия-заминавали лекари за чужбина. при такава държавност си намират лесното хората. истинско събитие би било 16 медици се връщат от чужбина, прекратяват си безсрочните трудови договори там заради по-добрите условия в българия. нека всички да отгатнем датата за подобна дописка.

Back to top button