Хасково

Хасковска „Калина Илиева“ опитала да пробута фалшива диплома в Германия

Цвета Пазаитова

Говорителят на Районна прокуратура – Хасково Цвета Пазаитова

И Хасково си има аналог на Калина Илиева – бившата шефка на фонд „Земеделие“, която се оказа с фалшива диплома. Това е 32-годишна жена от областния град, която се опитала да пробута фалшива българска диплома в Германия, съобщи за Haskovo.info говорителят на Районната прокуратура Цвета Пазаитова.

Документът-менте за завършено висше образование от УНСС – София превърнал хасковлийката в бакалавър по „Финанси“. Според показанията на жената дипломата й била необходима за работа в Германия. Преди това обаче е трябвало да бъде легализирана. Тогава в министерството установили, че дипломата е фалшива. За опита си да излъже и да се възползва от възможностите, които й дава документа, хасковската Калина Илиева е получила условна присъда от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Любопитното в случая е, че 32-годишната жена има висше образование, но явно не й е било достатъчно. Според прокуратурата тя е омъжена в Германия и в момента живее там.

От началото на годината до сега в Хасковска област са засечени още 12 случая на представяне на фалшиви дипломи. Всички те са за основно образование, за да могат притежателите им да станат шофьори. Няма спипан документ, който да е издаван от местно училище. Всички са с адрес Стара Загора, Кърждали и Бургас. 7 от случаите вече са приключили с присъди.

„Това е тежко престъпление и нарушителите ги грози лишаване от свобода до 8 години“, обясни Цвета Пазаитова. Тя допълни, че в нито един от случаите до сега не е хванат човекът, който издава дипломите – менте. Притежателите им обяснявали, че са видели познат, който им казал, че може да им помогне, тъй като имал връзки. Плащали му 200 лева и така се сдобивали с документа. Всички хванати нарушители не са криминално проявени и не са били осъждани, допълни говорителят на Районна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дали????
дали????
10.12.2010 8:07 8:07

Дали някой си и помисля, че няма и в Хасково.Задължително е да се извърши проверка на държавните стуктури в града, особено на пуберите-„Вишистки“!!!!!!

Back to top button