Хасково

БЧК Хасково раздаде тон здравословни лакомства на деца в риск

ПомощитеБлизо 1 тон мандарини, ябълки, макарони, мюсли, пастет и течен шоколад без захар раздаде БЧК – Хасково на 200 деца в риск. Пакетите с хранителни продукти, съдържащи здравословни храни, получиха малчугани от Хасково и Димитровград.

„Инициативата се провежда за втора поредна година. Финансира се от Националния съвет на БЧК и е в съответствие със Стратегията на организацията за подкрепа на най- уязвимите групи в условия на финансова криза“, съобщи за Haskovo.info Венета Стойчева от БЧК.

Димитрина Димитрова

Димитрина Димитрова

Днес със пакетите с хранителни продукти предколедно бяха зарадвани 140 ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ в Хасково, предложени от педагогическото ръководство на училището.

„Тъй като в начален етап има програми за безплатна закуска, избрахме деца от V до VІІІ клас, чиито родители са с по-нисък социален статус„, обясни помощник – директорът на школото Димитрина Димитрова. 

Освен учениците от основното училище пакети с храна получиха и 60 деца от Дневните центрове за деца с увреждания в Хасково и Димитровград. Общата стойност на направеното дарение е 2 000 хиляди лева.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button