Хасково

ВиК Хасково: Решаваме проблема с арсена в Татарево до дни

Петко Стойчев

Петко Стойчев

Проблемът с отровната вода в банското село Татарево ще бъде решен до дни, коментира пред Haskovo.info управителят на ВиК Хасково инж. Петко Стойчев. Селото е едно от трите населени места, в които съдържанието на арсен във водата е доста по-високо от нормата и тя бе забранена за пиене и готвене.

За разлика от Меричлери и Великан, където няма алтернативен източник на питейна вода и най-бързото решаване на проблема е монтирането на филтър на стойност няколко десетки хиляди лева, в Татарево има и друг кладенец. Именно от там ще бъде превключено подаването на вода и така от чешмите няма да тече арсен, заяви Петко Стойчев.

Засега в селото, както и в другите две населени места, се осигурява вода с водоноски. В Татарево обаче и в това отношение са по-добре, защото имат чешма с изворна вода, която е с перфектни качества, допълни началникът на водното дружество.

Вижте още за решението на проблема с водата в Татарево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
11.12.2010 14:02 14:02

За благодарност че плащаме най-скъпата вода в цяла България ВиК Хасково пуска отрова…….В една нормална държава каквато не сме при това положение трябва да плати обещетение на потърпевшите ……..и то такова че акъла да им се вземе на гадните монополисти

КОКО
КОКО
11.12.2010 17:21 17:21

За благодарност този пълшок вън оъ ВиК.Това не е от вчера.Здравето на хората които са се нагълтали с отровата кои ще е компенсира.За кучетата ,мечките и орлите може да има защитници и фондации а за човека НЕ.

Анонимен
Анонимен
11.12.2010 23:43 23:43

ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ НЕ САМО ДА ДРЪНКАМЕ ГЛУПОСТИ ТУКА!АМА НА БЪЛГАРИНА ВСЕ ТОВА МУ Е ПРОБЛЕМА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ЗАТОВА ГО И МАЧКАТ РАЗНИ ПРОСТАЦИ.ЛЕЛЕ АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АМЕРИКА ИЛИ В ГЕРМАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГИ УМИЕ МАРИЦА ТОВА СКАПАНО ВИК.ЧАК И ПРАВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ПЛАЩАТ ГРЕХОВЕ.А ТУКА В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА.ЙЕ ТАКА УТРЕ СТАВАШ ОТИВАШ ДА СИ МИЕШ ЗЪБИТЕ И УМИРАШ.КАЗВАМ ДА СИ МИЕШ ЗЪБИТЕ ЗАЩОТО ТАЗИ ВОДА МОЖЕ БИ СТАВА САМО ЗА ТОВА.

защо
защо
13.12.2010 9:10 9:10

Защо на хората не е казано, че има завишаване от месец май на вредни емисии във водата за да я ограничат за определени нужди. Като дава акъл този чичко за поставяне на филтър що не го сложи тогава!!! Бля,бля дали е виждал менделеевата таблица. Надали, но некадърноста няма ограничения и измерения!!!!

Back to top button