Регион

Откриха контрабандни лекарства за 90 000 лв. в камион на границата

Контрабандни лекарства за 90 000 лв. са открити при проверка на камион на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Товарният автомобил е пристигнал на пункта на 1 ноември на път от Турция през България за Унгария. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. В шкафове на полуремаркето митничарите открили три кашона, съдържащи 60 опаковки от по 250 милилитра инжекционен разтвор. Установено е, че контрабандно пренесеният медикамент представлявал ветеринарен лекарствен продукт, използван за лечение на инфекции при едри преживни животни.

Медикаментите и товарната композиция са били задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково 60-годишният водач, гражданин на Турция и на Унгария, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button