Хасково

До 2 000 лева глоба за пиратки

ФойерверкиДевет оръжейни магазина и над 20 други търговци в хасковска област имат право да продават пиратки и фойерверки законно. Това обаче може да става само на закрито, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки на продаваните в търговската мрежа пиротехнически изделия. Проверява се как и къде се съхранява опасната стока, дали тя има съответните разрешителни, сертификат за качество от производителя и инструкция за употреба на български. Абсолютно е забранена търговията с бомбички и пиратки по открити сергии, базари и павилиони

Санкциите за нарушителите са от 500 до 2 000 лв. Особено строго ще бъдат наказвани тези, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни) в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

От полицията припомнят, че той изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места – училища, църкви, базари, дискотеки, заведения, обществен транспорт – дори и в новогодишната нощ.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители. Както всяка година ще бъде засилен и пътния контрол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
просветен
просветен
16.12.2010 14:22 14:22

всички тия приказки са полицейски алабализми дали се продават от хасан в махалата или от оръжейния григор кайто е с лиценз пиратките са винаги опасни –така че пиратките или ги има или не

Back to top button