Хасково

5 деца осиновени от български семейства през ноември

Грета Иванова

Грета Иванова

5 деца на възраст под 5 години са осиновени през ноември, съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. 3 от децата са от ромски произход, едно от български и едно от турски произход, а осиновителите са все български семейства, уточни Иванова. 15 са нововписаните през ноември деца в регистъра за осиновяване, като така общият им брой става 106. По-големият процент от тях са с увреждания или от ромски произход.

Месечни помощи за деца са изплатени през месеца за общо над 21 500 деца на обща стойност над милион 116 хиляди лв. Месечни помощи са изплатени за 968 деца с увреждания. На 195 семейства са спрени за месец детските надбавки за направени 5 неизвинени отсъствия от училище на децата им в рамките на месеца. Най-много са те в община Димитровград.

47 жени са получили еднократна помощ при бременност, а еднократна помощ за раждане е изплатена на 221 майки.

От първи декември започна набирането на молби за безплатни винетки за хора с увреждания, съобщиха още от дирекция „Социално подпомагане“. Кандидатите трябва да са с 50 и над 50% намалена работоспособност, автомобилът да се води на тяхно име и да е с мощност до 2000 кубика. Очаква се безплатните винетки в областта през 2011 г. да са около 3500.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button